NACONTROLE

Als we het kraambed afsluiten betekent dit niet helemaal het einde van onze zorg. We dragen de medische zorg van jou en je kind over aan het consultatiebureau en aan je huisarts, maar vragen je nog wel een afspraak te maken voor een nacontrole op de praktijk. Deze nacontrole vindt plaats rond de 6e week na de bevalling en is pas echt de afsluiting van je 9 maanden.

De nacontrole is met name een mooie gelegenheid om nog een keer te showen met jullie kind. We willen graag weten hoe het nu met jullie gaat, hoe je terug kijkt op je bevalling, hoe het herstel geweest is van eventuele hechtingen, hoe het gegaan is met de voeding, of je kind goed groeit en slaapt. Misschien zijn er inmiddels vragen opgekomen over anticonceptie of andere zaken. Daarnaast willen we graag de door ons geleverde zorg met je evalueren en horen we graag of je tevreden bent.

Het is gezellig dat de nacontrole gedaan wordt door de verloskundige die bij je bevalling aanwezig was. Je kunt bij het maken van de afspraak aan onze assistentes doorgeven wie je het liefst wilt zien zodat ze hier rekening mee kunnen houden.

Ben je in het ziekenhuis bij de gynaecoloog of verloskundige van het ziekenhuis bevallen , maar was je tijdens de zwangerschap bij ons onder controle, dan ben je uiteraard ook bij ons van harte welkom voor de nacontrole.