KINDERWENS OF ZWANGERSCHAPSWENS?

Ben je nog niet zwanger, maar zou je dit wel graag willen? Dan kan je bij ons op het kinderwens spreekuur terecht. Tijdens een gesprek bekijken we de gezondheid van jou en je partner en geven we leefstijl adviezen. Een gezonde leefstijl heeft een positieve invloed om zwanger te raken en is van groot belang gedurende de zwangerschap. Een afspraak kan ingepland worden via onze assistente. Ter voorbereiding op het gesprek willen we je vragen de zwangerwijzer in te vullen, zie hiervoor de volgende website: http://www.zwangerwijzer.nl/. De resultate van de ingevulde vragenlijst kun je downloaden en opslaan. Graag ontvangen wij deze opgeslagen vragenlijst per mail voorafgaand aan het gesprek bij ons op de praktijk, zodat we ons kunnen voorbereiden op het gesprek.

In de meeste gevallen wordt dit gesprek door je verzekeraar vergoed, zo niet dan nemen wij deze kosten voor onze rekening.

Denk aan foliumzuur!

Foliumzuur is een vitamine die het risico op het krijgen van een kind met een open rug, open gehemelte of open buik sterk verkleind. De aanbevolen dosis is een tablet van 0.4 of 0.5 mg per dag. Je kunt hier het beste mee beginnen vanaf het moment dat je zwanger wil worden tot minimaal 10 weken zwangerschap. Gebruik foliumzuur tot ongeveer 12 weken zwangerschap, dan weet je zeker dat je voldoende hebt ingenomen. Foliumzuur is zonder recept te verkrijgen bij de apotheek, drogist of supermarkt.

side image pin pin
quote

Wat een super mooie praktijk hebben jullie gekregen! Alles bij elkaar onder een dak, yoga, samen bevallen, voetreflexmassage en een pretecho bureau!