VOETREFLEXMASSAGE

Onze assistente Marieke is naast assistente voor ons Verloskundig Huis ook voetreflexmasseuse. 

Bij voetreflexologie gaat men er vanuit dat ons hele lichaam terug te vinden is op onze voeten, in de vorm van reflexzones. Dit zijn "gebieden"op de voet die een lichaamsdeel, klier of orgaan weerspiegelen. Door middel van massage van deze reflexzones wordt de bloed- en energiedoorstroming verbeterd en het zenuwstelsel positief beïnvloed. Het lichaam wordt gestimuleerd om ten eerste te ontspannen (homeostase) om van daaruit het zelfgenezend vermogen van het lichaam aan te wenden en afvalstoffen af te voeren. Hierdoor worden blokkades opgeheven en kunnen fysieke en psychische klachten verminderen of verdwijnen.

In de zwangerschap

Tijdens je zwangerschap kan je je lichaam goed ondersteunen door regelmatig een voetreflexmassage te ondergaan. Het ondersteunt je lichaam bij alle veranderingen die het ondergaat en waar je last van kan hebben zoals maagzuur, misselijkheid, stemmingswisselingen, vermoeidheid, (licht) hoge bloeddruk , bekkenbodem klachten enz. Twijfel je of ook jou klacht geschikt is voor voetreflexmassage neem dan gerust contact op.
Voorbereidende massage
Vanaf de 36e week van je zwangerschap kan je je lichaam ook d.m.v een behandel protocol voorbereiden op de bevalling. Dit betekent in de praktijk dat je 1x per week wordt gemasseerd. Tijdens die massages worden steeds meer extra punten geactiveerd om je lichaam als het ware klaar te maken voor de bevalling.
De massages blijven natuurlijk heel ontspannend voor jou om te ondergaan.
Overtijd massage
Voetreflexologie kan ook worden ingezet als je (bijna) over je uitgerekende datum bent.
Door middel van voetreflexmassages kan het lichaam worden geactiveerd om de bevalling te laten beginnen.
De massage is ten eerste gericht op ontspanning , om van daaruit je lichaam aan te zetten tot activiteit. Je onderbenen en voeten worden gemasseerd. Hierbij worden ook de acupunctuurpunten gemasseerd.
Acupunctuurpunten zijn bekend vanuit de chinese traditionele medische wetenschap en kunnen worden geprikt of gemasseerd. Soms wordt daarbij ook moxa gebruikt; Moxa is bijvoetskruid wat helpt om de acupunctuurpunten nog dieper te kunnen bewerken.
Zo kan je je lichaam ondersteunen bij het proces wat er bezig is in je lichaam.
Voetreflexologiemassages vervangen nooit de behandelingen van je verloskundige of gynaecoloog, maar werken wel ondersteunend.
Reacties die Mariek vaak terugkrijgt van zwangeren na de bevalling zijn:
-De bevalling verliep vlot
-Ik kon me goed ontspannen tijdens de bevalling
-De ontsluiting verliep makkelijker
-De weeën waren voldoende krachtig en ik kon ze beter opvangen
-De borstvoeding kwam heel snel op gang
-Ik was veel minder vermoeid en voelde me snel weer fit

Kijk voor meer informatie op de website van Mariek de Wever: www.voetreflex-praktijk.nl