VOORBEREIDEN OP DE BEVALLING

De bevalling, een spannend moment na 9 maanden zwangerschap, het moment van een nieuw begin. De bevalling is daarom een belangrijk maar ook spannend moment. Een moment waar je naar uitkijkt en waarvan je wilt dat hij goed verloopt. Het succes van een goede bevalling hangt niet af van het feit of het een makkelijke of moeilijke bevalling is, het succes wordt vooral bepaald door het gevoel dat je alles hebt gedaan om je baby veilig ter wereld te brengen en dat je daarbij liefdevol en professioneel bent geholpen.

Het is belangrijk je goed voor te bereiden op de bevalling op een manier die jij en je partner fijn vinden. Dit kan zijn door het volgen van een zwangerschapscursus, of door het lezen van boeken etc. Onze praktijk helpt je bij deze voorbereiding door maandelijks een informatieavond te geven met informatie ten aanzien van de bevalling. Er wordt onder anderen informatie gegeven over wanneer je ons moet bellen, wat gebeurt er met je lichaam tijdens de bevalling en wat kan je van ons als verloskundigen verwachten. Aan het einde van de avond krijg je een bevalplan mee en kunnen jullie samen jullie wensen t.a.v. de bevalling bespreken en opschrijven. Dit bevalplan bewaar je bij je zwangerschapskaart en wordt de volgende controle tijdens het spreekuur besproken. Je kunt het bevalplan ook altijd eerder downloaden als je dit fijn vind evenals de volgende folders.

Jij, je partner, moeder of vriendin zijn van harte welkom op onze voorlichtingsavond. Voor data en tijden kijk hier. We vinden het fijn als je, je van te voren bij de assistente aanmeldt.