BELADVIES

Ongerust

Als je ongerust bent mag je ons altijd bellen!

Bloedverlies

Een beetje helder rood, bruinig bloed- of slijmverlies net vóór of tijdens de bevalling is heel normaal. Dit bloedverlies komt meestal van de baarmoedermond die nu extra goed doorbloed is. We willen echter graag dat je toch even belt zodat we kunnen beoordelen wat er precies aan de hand is. (Het is fijn wanneer je het bloedverlies voor ons bewaart zodat we het kunnen nakijken).

Gebroken vliezen 

  • Breken je vliezen voor 37 weken zwangerschap moet je ons altijd direct bellen!
  • Breken je vliezen na 37 weken zwangerschap, is het hoofd goed ingedaald en is het vruchtwater helder (doorzichtig of roze met witte vlokjes) willen we dit graag weten. Breken de vliezen in de nacht hoef je niet meteen te bellen en kan je wachten tot de volgende ochtend.
  • Is de kleur van het vruchtwater groen, bruin of geel moet je ons meteen bellen. Twijfel je aan de kleur is dat ook een reden om te bellen.
  • Breken je vliezen en is er op het spreekuur verteld dat het hoofd nog niet is ingedaald, bel ons dan meteen en ga liggen.

Weeën

  • Beginnen de weeën voor 37 weken zwangerschap moet je ons altijd direct bellen! 
  • Als je gaat bevallen van je eerste kind willen we graag dat je belt als je twee uur lang om de 4 á 5 minuten een wee hebt die ongeveer 60 seconden aanhoudt.
  • Ben je al een keer eerder bevallen willen we graag dat je ons belt als je één uur lang om de 4 à 5 minuten een wee hebt die 60 seconden aanhoudt. Wanneer je van je tweede of meerdere kind gaat bevallen kan je meer last hebben van voorweeën. Het is vaak lastig om een onderscheid te maken tussen voorweeën en bevalweeën. Een belangrijk herkenningspunt is dat voorweeën vaak onregelmatig komen en nog niet zo krachtig zijn. Bevalweeën komen met regelmaat en worden steeds krachtiger.
side image pin pin
quote

Yvet, Anouk, Lotte en Sanne we willen jullie enorm bedanken voor alle goede zorgen. Na negen maanden heeft Yvet onze lieve meid op de wereld geholpen, heerlijk thuis wat we zo hadden gehoopt. We kijken met een warm gevoel terug en hopen zeker nog een keer terug te kunnen komen ...